in

5 Landen om te bezoeken voordat je sterft

5 Landen om te bezoeken voordat je sterft
Image by Sasin Tipchai from Pixabay

5 Landen om te bezoeken voordat je sterft

1 – Egypte. King Tut, The Pyramids, The Valley of the Kings. De lijst is eindeloos. Maar het is gewoon niet de geschiedenis en de cultuur, het zijn ook de mensen. Egyptenaren behoren tot de vriendelijkste en meest genereuze mensen op aarde. Ze zullen je zo in hun huis verwelkomen en zelfs als ze bijna niets hebben, zullen ze het met je delen.

Een middag op de Nijl met een kapitein van een Egyptische feloek die met uw boot vaart terwijl de zon ondergaat boven de Nijl in Luxor, is een once in a lifetime ervaring die u niet mag missen.

2 – China. China is niet de plek waar mensen meteen aan denken bij het plannen van een vakantie… maar dat zouden ze wel moeten doen, en hopelijk zullen ze dat na de Olympische Spelen in Peking ook doen. Zelfs als je je maar 7 tot 10 dagen zou kunnen veroorloven, zal een reisroute die Beijing, Xian, een Yangtze River Cruise en Shanghai omvat een geweldige introductie zijn.

En voor een onvergetelijke ervaring, bezoekt u Guilin. Het landschap van Guilin is verbazingwekkend en volkomen uniek. Het kan niet per se bergachtig worden genoemd, maar de toppen die wel stijgen, stijgen bijna verticaal omhoog in de mist.

Als je de kans krijgt, neem dan een skilift naar een van de toppen en staar gewoon vol ontzag naar het uitzicht, en als je avontuurlijk bent ingesteld, neem dan een kart over een rodelbaan (ongeveer 3000 voet lang)!

3 – Jordanië. Handig gelegen, als u het goed plant, kunt u samen Egypte en Jordanië bezoeken om een ​​onvergetelijke reis te maken. Amman is een geweldige stad vol sfeer, Petra is geweldig, maar de niet te missen site is zeker de Dode Zee. De enige oceaan ter wereld waar zoveel zout in zit, je blijft drijven!

Dit alleen al maakt Jordanië een land dat je gezien moet hebben en bovenop wat ik al heb genoemd, vergeet niet de Wadi Rum, Aqaba, Jerash en de King’s Highway. Een week in Jordanië is goed, maar 10 dagen is beter.

4 – Hongkong. Hoewel er veel meer in Hong Kong is dan alleen winkelen, als u van winkelen houdt, dan is Hong Kong de plek voor u. Een wandeling langs Nathan Road en een bezoek aan de Temple Street-markt MOET gewoon worden gedaan. En zorg ervoor dat je je onderhandelingshoed op hebt, want afdingen is een even groot deel van de ervaring als de aankopen zelf.

Er is ook veel meer in Hong Kong. Het mooie is dat ondanks dat het een moderne stad is, er om elke hoek een traditie is. Vergeet niet om een ​​uitstapje naar Victoria Peak te maken en te genieten van het adembenemende uitzicht en onthoud dat zelfs als het mistig is, er bovenaan 2 mannen zijn die je foto maken en deze omzetten in een foto van wat je zou moeten zien als het weer waren niet zo arm! Ik stel ook een paar bezoeken van een halve dag voor aan de Lama- en Lantau-eilanden. Een geweldige manier om te ontsnappen aan de drukte van de gekte die Hong Kong is.

5 – Thailand. Thailand lijdt een beetje aan de reputatie een zeer hedonistische bestemming te zijn en hoewel het waar is dat het een erg wilde kant van Thailand is (vooral bepaalde delen van Bangkok, Phucket enz.), Is er ook een geweldige cultuur om je in onder te dompelen.

Er is echt alles aanwezig, avontuur, cultuur en zelfs voor de niet angsthazen, een plek ongeveer 1 uur ten noorden van Thailand waar je naar binnen kunt gaan, ja naar binnen kunt gaan met echte levende tijgers. Geen kooien, geen kettingen, alleen jij en een tiental tijgers. Voor mij was het een sensatie van je leven en het is zonder twijfel slechts een van de vele redenen waarom Thailand in mijn top 5 van plaatsen in de wereld staat die je moet bezoeken