in

6 gratis activiteiten voor gezinnen in Sydney

6 gratis activiteiten voor gezinnen in Sydney
Image by Patty Jansen from Pixabay

6 gratis activiteiten voor gezinnen in Sydney

Kun je een dagje met je gezin naar Sydney gaan en geen cent uitgeven? Pak je lunch en je comfortabele schoenen in en begeef je naar Circular Quay. Van daaruit is de wereld jouw oester. Je zult niet geloven hoeveel plezier je kunt hebben zonder geld uit te geven.

  1. Circulaire kade

Sinds de eerste Europese nederzetting vormt de kade het centrum van het maritieme leven van Sydney en het hart van transport. Circular Quay ligt rond Sydney Cove en is het centrum van Sydney Harbour. Het is een opstapplaats en boekingsgebied voor de meeste attracties rond de haven. Om de paar minuten vertrekken veerboten naar bestemmingen in de haven, waaronder Taronga Park Zoo, Manly, Watsons Bay en Mosman.
Langs de ferryterminals zijn een aantal kleine terrasjes. Het is een druk voetgangersgebied en een magneet voor straatmuzikanten van elke beschrijving. Volg de loopbruggen naar het Opera House en de Royal Botanic Gardens in het oosten of het historische Rocks-gebied en de Sydney Harbour Bridge in het westen. Aan de oostkant van Circular Quay zijn de vele restaurants en stijlvolle boetieks, samen met de grote Dendy Cinema. Aan de westkant van Circular Quay ligt het historische gebied Rocks met een aantal leuke winkelgalerijen en mooie restaurants.
Circular Quay ligt aan de voet van het centrale zakendistrict en het oudere, historische deel van de stad. Hier vertrekken bussen naar Bondi en de oostelijke buitenwijken.
Op 10 minuten lopen van Circular Quay ligt Government House. . .

  1. Regeringsgebouw

Macquarie Street
Sydney, NSW 2000
t. 02 9931 5222
f. 02 9931 5208
Gratis rondleidingen door Government House worden elk ½ uur gegeven van 10.30 uur tot 15.00 uur van vrijdag tot zondag. Het terrein is dagelijks geopend van 10.00 – 16.00 uur. Als u met een groep reist, is reserveren aan te raden.
Government House, gelegen in het domein en met uitzicht op de Royal Botanic Gardens en Sydney Opera House, werd gebouwd tussen 1837 en 1845 en is het meest verfijnde voorbeeld van een neogotisch gebouw in New South Wales. Mis niet de uitstekende collectie 19e en 20e-eeuwse meubels en decoraties in de eetkamer, salon en balzaal. De kamers op de bovenverdieping zijn gebruikt als privéverblijf voor de gouverneur, koningin Elizabeth en andere leden van de koninklijke familie en bezoekende staatshoofden.
Government House bevindt zich in de botanische tuinen. . .

  1. De Royal Botanic Gardens

Mevrouw Macquaries Road
Sydney NSW 2000
t 02 6231 8111
De Royal Botanic Gardens zijn elke dag van het jaar geopend (exclusief de gebieden die zijn toegewezen voor privé- of ticketevenementen). Toegang is gratis.
November-februari: 7.00 – 20.00 uur
Maart en oktober: 7.00 – 18.30 uur
April en september: 7.00-18.00 uur
Mei en augustus: 7.00-17.30 uur
Juni en juli: 7.00-17.00 uur
De Koninklijke Botanische Tuinen in het domein vormen een oase van 30 hectare aan “groen” in het centrum van de stad. Slechts een korte wandeling langs de rand van de haven van het Sydney Opera House, bezetten de tuinen een van de meest spectaculaire posities van Sydney. Het is een van de meest adembenemend mooie omgevingen die je waar dan ook zult zien. Geniet van een picknicklunch zittend op het gras, uitkijkend over de haven, ruik de rozen, luister naar de vogels, ga terug naar de natuur en bekijk de bijzondere collectie planten uit Australië en daarbuiten.
Geniet van een zelfgeleide themawandeling in uw eigen tempo of profiteer van de gratis begeleide wandelingen. Elke maandag t / m vrijdag (maart t / m november) vertrekt er om 13.00 uur een gratis lunchrondleiding vanaf het Palm Grove Center. Er zijn ook dagelijks gratis begeleide wandelingen door de botanische tuinen die om 10.30 uur vertrekken vanuit het bezoekersinformatiegebied. Geniet van de kennis die wordt aangeboden door de vrijwillige gidsen en krijg inzicht in de geschiedenis en planten van deze prachtige tuinen.
Terwijl u zich in het domein bevindt, mag u de Art Gallery of NSW niet missen. . .

  1. De kunstgalerie van NSW

Art Gallery Road
Het domein, Sydney, NSW 2000
t 02 9225 1700
f 02 9221 6226
Wat is er op? Lijn 02 9225 1790
Australië gratis nummer 1800-NSW-ART (1800679278)
De kunstgalerie van NSW is elke dag geopend van 10.00 – 17.00 uur met late sluiting elke woensdag – 21.00 uur. Toegang is gratis. (Voor sommige tentoonstellingen gelden toeslagen)
De Art Gallery is meer dan 100 jaar oud en is het toonaangevende kunstmuseum in New South Wales. Het bezit belangrijke collecties Australische, Europese en Aziatische kunst en presenteert jaarlijks bijna veertig tentoonstellingen.
Loop terug naar Circular Quay en volg je neus tot je de Rocks bereikt. . .

  1. De rotsen

The Rocks, genesteld tussen de beroemde Sydney Harbour Bridge en het Sydney Opera House, is het meest historische district van Sydney. Het is van oudsher de thuisbasis van de Aboriginal Cadigal-bevolking en is de locatie van de eerste Britse nederzetting in Australië. Het werd voor het eerst gevestigd als strafkolonie in 1788. Veroordeelden werden onder de zwaarste omstandigheden aan het werk gezet om openbare gebouwen en huizen te bouwen voor overheidsfunctionarissen en vrije kolonisten. Cadmans Cottage is het oudste overgebleven gebouw in Sydney en is een overblijfsel uit deze tijd. The Rocks groeide uiteindelijk uit van een openlucht gevangenis tot een levendige havengemeenschap.
Bezoek het Sydney Visitor Centre op de hoek van Argyle en Playfair Streets en koop het boek “The Rocks Self-Guided Walking Tour” voor slechts $ 1. Het boekje somt 31 historische gebouwen en bezienswaardigheden in The Rocks op en leidt je langs een fascinerende erfgoedwandeling. Het biedt een van de beste ochtend- (of middag) omleidingen die je maar kunt krijgen. Ontmoet een doolhof van smalle straatjes, steegjes en onderling verbonden zandstenen huisjes en terrassen vol met winkels, kraampjes, cafés, pubs en restaurants. Geniet van de sfeer en de verhalen van de dagen en personages uit vervlogen tijden – verhalen over zeelieden uit Shanghai, stoere bendes en kleurrijke levens.
Er zijn ongeveer 33 galerijen, musea en kunstinstellingen in The Rocks, waarvan vele gratis toegankelijk zijn, waaronder het Museum of Contemporary Art.
In het weekend is er volop gratis entertainment met openluchtconcerten en straattheater en geweldige live bands in veel van de pubs. The Rocks Markets worden elke zaterdag en zondag gehouden aan de noordkant van George Street en zoals bij alle goede markten, zit het genieten net zo goed in de sfeer als in het winkelen.
Er is een loopbrug vanaf Cumberland in the Rocks die naar de Sydney Harbour Bridge leidt. . .

  1. De Sydney Harbour Bridge

De Sydney Harbour Bridge is een van de bekendste en meest gefotografeerde bezienswaardigheden van Australië. Het algemene ontwerp voor de Sydney Harbour Bridge werd na het einde van de Eerste Wereldoorlog opgesteld door Dr. JJC Bradfield en de aanbesteding voor een boogbrug werd aanvaard. De bouw startte in 1924 vanaf beide zijden van de haven met kabelsteunen voor de bogen. De twee bogen ontmoetten elkaar in 1930. Het kostte 1400 man acht jaar om de brug te bouwen voor een bedrag van 4,2 miljoen pond. Toen het in 1932 werd geopend, was het de langste stalen boogbrug met één overspanning ter wereld. De hoofdoverspanning bedraagt ​​503 meter, bestaande uit 52 800 ton stalen spanten op siliciumbasis. Het wordt bij elkaar gehouden door ongeveer 6 miljoen stalen klinknagels.
Tegenwoordig heeft het acht rijstroken en twee spoorlijnen. Er is een voetpad aan de oostkant van de brug en een fietspad aan de westkant van de brug.
Pylon Lookout, aan de zuidkant van de brug, is de kleine toegangsprijs zeker waard. Beklim 200 treden naar de top van de pyloon, waar je wordt beloond met een spectaculair panoramisch uitzicht over de stad Sydney. Ontdek hoe ze ‘s werelds grootste boogbrug hebben gebouwd, beleef de magie van de openingsviering en de hele geschiedenis van de brug opnieuw via drie tentoonstellingsniveaus. De Pylon Lookout is bereikbaar via het voetpad over het brugdek.