in

Leren over het verhaal van Citrus: Florida’s natuurlijke bezoekerscentrum

Leren over het verhaal van Citrus: Florida's natuurlijke bezoekerscentrum
Image by Mar Dais from Pixabay

Leren over het verhaal van Citrus: Florida’s natuurlijke bezoekerscentrum

Een van de dingen waar Florida om bekend staat, is, je raadt het al, sinaasappelsap! De citrussector speelt al decennia lang een grote rol in Central Florida en gezien het belang ervan, wilde ik er wat meer over leren.
Dus met de hulp van het Orlando Visitors and Convention Bureau kon ik “Florida’s Natural Growers” lokaliseren, een citrusverwerkingscoöperatie die het bekende merk “Florida’s Natural” sappen produceert. De coöperatie is opgericht in 1933 en vandaag de dag maken meer dan 1000 zelfstandige telers deel uit van deze coöperatieve verwerkings- en afzetorganisatie.
Florida’s Natural exploiteert een fruitverwerkingscentrum van 540 hectare in Lake Wales, ongeveer een uur ten zuiden van Orlando. Ze zijn nu de grootste werkgever in het gebied rond Lake Wales. De faciliteit biedt ook een bezoekerscentrum dat toeristen informeert over de geschiedenis van de citrusindustrie in Florida en de wetenschap en processen achter de productie van citrussap.

De cadeauwinkel in het natuurlijke bezoekerscentrum van Florida

Ik bekeek eerst een video van 10 minuten die een heel goed overzicht gaf van de citrussector in Centraal-Florida. De organisatiestructuur van Florida’s Natural is ook best interessant omdat het geen sapbedrijf is dat eigendom is van een bedrijf zoals Minute Maid of Tropicana (respectievelijk eigendom van Coca-Cola en Pepsi Co.), maar eerder een coöperatie van lokale boeren die delen in de productie van het fruit en het sap. Florida’s Natural is er trots op dingen een beetje anders te doen dan de grote sapbedrijven en zijn unieke karakter wordt weerspiegeld in zijn motto:

  • Wij zijn eigenaar van het land
  • Wij bezitten het fruit
  • Wij zijn eigenaar van het bedrijf
    De sinaasappelteelt werd oorspronkelijk enkele eeuwen geleden geïntroduceerd door de Spanjaarden. Enten resulteerde in sterkere en meer resistente bomen die in 3 jaar in plaats van 15 jaar fruit produceerden. Fruit wordt nog steeds met de hand geplukt, in containers gedaan, die in dozen worden verpakt en per vrachtwagen naar de verwerkingsfabriek worden vervoerd.

Klassieke reclameposters voor sinaasappelsap

Er worden verschillende kwaliteitscontroleprocessen toegepast en fruit wordt gewassen en op maat gescheiden door sorteerinspecteurs. Ongeveer 95% van de sinaasappeloogst in Florida gaat naar de sapproductie. De natuurlijke afzuigmachines van Florida kunnen elke 24 uur ongeveer 13 miljoen pond sinaasappels verwerken. Nadat het fruit is geperst, verwijdert een zogenaamde finisher de zaadjes. Vervolgens wordt het sap snel gepasteuriseerd en verpakt.
Het belangrijkste aan Florida’s Natural-producten is dat ze niet zijn gemaakt van concentraat, maar alleen puur ongezoet vruchtensap bevatten. Er worden verschillende soorten sinaasappelsap bewaard en gemengd om ervoor te zorgen dat de smaak consistent is tijdens de verschillende oogsten gedurende het jaar. De organisatie is er trots op dat het sap zo dicht mogelijk bij het bos ligt en dat het het snelst groeiende merk is dat niet van concentraat afkomstig is. Florida’s Natural 64 ounce dozen worden over de hele wereld verzonden.

Verschillende soorten citrusvruchten Historische posters van citrusvruchtensoorten

Naast sap wordt elk deel van de sinaasappel gebruikt om andere producten van te maken, zoals bijvoorbeeld sinaasappelolie, terwijl zaden en schillen worden verwerkt tot veevoer. Florida’s Natural-telers geloven ook in het behoud van dieren in het wild en hebben leefgebieden voor dieren gecreëerd terwijl ze verschillende methoden gebruiken om het waterverbruik te verminderen.
Naast de videoscreeningzaal herbergt het bezoekerscentrum een ​​cadeauwinkel aan de voorkant en een doorloopdisplay met informatie over verschillende thema’s, waaronder het weer, de geschiedenis van de citrusindustrie, de geschiedenis van de verpakking van citrussap, twee toon panelen over de inheemse diersoorten, evenals een verscheidenheid aan klassieke reclameposters voor sinaasappelsap.

Toen ik klaar was met het educatieve gedeelte van het bezoekerscentrum, verkende ik de cadeauwinkel waar ik allerlei souvenirs en citrusgerelateerde cadeautjes vond, waaronder kaarsen met citrusgeur, jam, marmelade, crèmes, t-shirts, boeken, hoeden, alles wat je maar kunt bedenken met een citrusthema. Ik pakte wat sinaasappelsmaak (en oranje) Whetstone-chocolaatjes als traktaties voor mijn vrienden thuis.

Ik mocht ook gratis monsters proeven van 4 soorten sappen die een goede doorsnede vertegenwoordigen van de natuurlijke productlijn van Florida, die verschillende soorten sinaasappelsap bevat (met verschillende graden van pulp en sommige met toevoegingen van vitamines of calcium), robijnrood grapefruitsap, appelsap, cranberry-appelcocktail, limonade, frambozenlimonade en limonade-ijsthee.

Een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum van Florida’s Natural was een geweldige kennismaking met een van de belangrijkste industrieën in Florida en gaf me een echte waardering voor alles wat er komt kijken bij het produceren van dat gezonde, verfrissende glas sinaasappelsap waar ik ‘s ochtends van geniet.