in

Ontdek hoe u lage vliegtarieven kunt vinden

Ontdek hoe u lage vliegtarieven kunt vinden

Tenzij u een korte binnenlandse reis plant, zijn de kosten van vliegtickets meestal een doorslaggevende factor voor een buitenlandse reis. De meeste mensen met een matig inkomen kunnen het zich eenvoudigweg niet veroorloven om regelmatig te vliegen, zo vaak als ze zouden willen. Er zijn echter een aantal mensen die de hele tijd vliegen met een vast inkomen. Het geheim om dit te bereiken is de bereidheid om flexibel te zijn en rond te shoppen met vliegtickets, evenals het gebruik van een aantal beproefde reistechnieken met korting.

De sleutel tot het krijgen van een goedkope vlucht is rondkijken, en dankzij internet is dit voor bijna iedereen gemakkelijk te doen. Er is een overvloed aan websites die over de hele wereld zoeken naar goedkope vliegtickets. Hoewel internet een waardevol hulpmiddel is bij het ontdekken van goedkope vliegtickets, is het belangrijk dat u er niet volledig op vertrouwt. Veel sites beweren dat ze “alle vluchten” zoeken naar het goedkoopste tarief, maar je hebt echt geen manier om te weten wat ze doen en waar ze geen toegang toe hebben. Vaak zijn de goedkoopste vluchten afkomstig van de luchtvaartmaatschappijen zelf, en het is aan te raden om ook hun sites te controleren tijdens uw zoekopdracht.

Ongeacht hoeveel onderzoek u online doet, u moet altijd een aantal reisbureaus bezoeken. Houd er rekening mee dat deze mensen hun brood verdienen door vliegtickets te verkopen en vaak toegang hebben tot deals die niet online voor u beschikbaar zijn. Zie het op deze manier: als u echt altijd de goedkoopste vlucht online zou kunnen krijgen, zouden reisagenten failliet gaan. Het feit dat ze niet suggereren dat goede deals op de ouderwetse manier te vinden zijn: door het kantoor van een reisagent te bezoeken.
Als u op zoek bent naar reizen met korting, moet u ook niet-traditionele methoden onderzoeken om vluchten te vinden. Websites zoals priceline.com bieden omgekeerde veilingsystemen, dat wil zeggen: u plaatst een bod op wat u bereid bent te betalen op een bepaalde route op een bepaalde datum, en als blijkt dat een luchtvaartmaatschappij bereid is daarvoor een stoel vrij te geven prijs, uw creditcard wordt gefactureerd en een ticket wordt uitgegeven.

Een andere goede weg om te verkennen zijn “emmerwinkels” – bedrijven die bulktickets van luchtvaartmaatschappijen tegen een hoge korting kopen. Ze hebben natuurlijk niet de keuze van een reisbureau, maar als je flexibel bent, kun je vaak een goede deal krijgen. Een typisch bucket-shop-systeem werkt als volgt: je geeft ze een venster van een week waarin je zou willen vliegen en een aantal bestemmingskeuzes, en als er op het laatste moment iets opduikt, kun je het met een flinke korting krijgen.
Een andere zelden onderzochte reistechniek met korting is om emmerwinkels en reisbureaus in etnische buurten te bekijken. Vaak verkopen buitenlandse luchtvaartmaatschappijen kaartjes met korting voor deze winkels, die op hun beurt een etnische gemeenschap bedienen die regelmatig naar hun thuisland reist. Deze winkels hebben toegang tot tickets van luchtvaartmaatschappijen die vaak niet verkrijgbaar zijn bij uw reguliere reisagent, en kunnen aanzienlijke besparingen opleveren.

Het belangrijkste om te onthouden in termen van reizen met korting is om zoveel mogelijk wegen te verkennen. Hoe flexibeler u bereid bent te zijn, hoe goedkoper uw tarief waarschijnlijk zal zijn – maar zelfs als u vastzit aan starre datums, zal een compressieve zoekopdracht vaak resulteren in vliegtarieven die aanzienlijk lager zijn dan de tarieven die gewoonlijk worden geadverteerd.