in

Prijs is niet alles

Prijs is niet alles
Image by Goumbik from Pixabay

Prijs is niet alles

Het boeken van een goedkope vakantie is misschien een voordeel op korte termijn, maar hoe zit het met de lange termijn?
Dus ik heb een goedkope vakantie, maar hoe is het verlopen? Zijn al mijn behoeften vervuld? Was het hotel zoals ik het had gewild? Is het resort geschikt voor mij?
Ik schrijf dit artikel om u een idee te geven van de gevaren van het boeken van uw vakantie in de competitieve reisbranche. Ik hoop u bewust te maken van de gevaren van het zoeken naar en boeken van uw droomvakantie. Nu het concurrerende karakter van de reisindustrie aan kracht wint, wordt het verlies van oprechte en attente reisagenten waarschijnlijker naarmate de toename van hardcore verkoopadviseurs begint.
Als voormalig werknemer bij een van de grootste reisbureaus in het VK, kan ik u uit eerste hand informeren over de druk die nu wordt uitgeoefend op het reisbureau dat u vertrouwt om een ​​vakantie voor u en uw gezin te vinden.

Terwijl de reisindustrie blijft groeien en zich in een razend tempo ontwikkelen, vindt u als consument een breed scala aan bedrijven op internet, op televisie en in uw winkelstraat die allemaal dezelfde producten aanbieden. (Pakketreizen, vluchten en hotels) hotels zijn allemaal hetzelfde, en de vluchten zijn allemaal hetzelfde. Dus wat kan het verschil maken als u kiest uit bijvoorbeeld bedrijf A of bedrijf B? Zoals zoveel mensen komt het allemaal neer op de totale prijs van de vakantie, vlucht of hotel. Bij de aankoop wordt zeer weinig rekening gehouden met de geboden aftersales-verbintenis.

Consumenten geven elk jaar gemiddeld £ 1500 per huishouden uit aan een vakantie in het buitenland, maar velen staan ​​niet stil bij de kosten van service, klantenservice en vakantiegeschiktheid – met andere woorden, voldeed de vakantie die aan mij werd verkocht aan de behoeften die ik had?
Verrassend genoeg, als je terugdenkt aan wat je oorspronkelijk vroeg, heb je het waarschijnlijk niet begrepen. Denk terug aan het telefoontje of bezoek de reisagent. Hebben ze echt naar je geluisterd, hebben ze de tijd genomen om alle beschikbare opties op te zoeken? Kunt u contact met hen opnemen als u een vraag had voor hen nadat de boeking was gemaakt? Zullen ze je volgend jaar herinneren? Herinneren ze zich u als u terugbelt? Waarschijnlijk niet.

Dit is het scenario dat zich achter de schermen afspeelt.

De reisagent mag u maar 2 offertes geven, ongeacht het verzoek.
De reisagent krijgt een bepaalde tijd de tijd om bij u te zijn. Als die tijd wordt overschreden, verliest de reisagent aan het einde van de maand commissie.
De makelaar kan u niet terugbellen omdat het het bedrijf geld kost. Hoewel als u veel geld uitgeeft, u misschien wordt toegestaan.
De makelaar zal je onder druk zetten om een ​​vakantie te kopen door herhaaldelijk te vragen om de vakantie voor hen te boeken of dat er maar één kamer over is, ongeacht of er 1 of 9 kamers beschikbaar zijn.
U belt terug om een ​​eenvoudige vraag te stellen en ze kunnen zich u niet herinneren, of u moet eeuwen wachten op een premiumlijn totdat de agent wordt gevonden. U wacht eeuwen om alleen doorverbonden te worden met de klantenservice en moet dezelfde informatie opnieuw doornemen. De agent is er maar door het grote callcenter denken ze zich in het systeem te kunnen verstoppen.
De agent moet een bepaald aantal oproepen per uur beantwoorden en een maandelijks doel halen. Als u alleen een vlucht of een korte stedentrip wilt, merkt u dat u op mysterieuze wijze bent afgesneden. (U bent niet genoeg waard voor de agent) Dit gebeurt meestal dichter bij de laatste dagen van de maand omdat de agent zijn doel nadert)

Ik zeg niet dat iedereen in de branche zo is, want er zijn een aantal zeer professionele reisagenten in de buurt, en niet iedereen zit er voor het geld of de commissie in. Ik heb met veel van deze agenten gewerkt en het kan ze echt schelen. Ik heb echter ook gezien dat velen van hen de branche verlieten vanwege de verandering in de bedrijfsfilosofie. Minder service – meer geld.
Ik zou door kunnen gaan met meer potentiële problemen die kunnen optreden, maar ik wil niet wegkomen van mijn belangrijkste punt. Wees voorzichtig bij het kiezen van een reisorganisatie om honderden of duizenden euro’s aan te besteden. Zorg ervoor dat u de beste allround service krijgt. Prijs is niet alles!