in

Top 5 steden om te zien tijdens een vakantie in China

Top 5 steden om te zien tijdens een vakantie in China
Image by Markus Winkler from Pixabay

Top 5 steden om te zien tijdens een vakantie in China

In mijn hoedanigheid als UK Director of Operations voor One World Tours Limited, is het een van mijn taken om ervoor te zorgen dat elke klant de best mogelijke tour heeft, dus hier zijn mijn top 5 suggesties voor steden om tijdens uw vakantie in China te bezoeken.

1.Shanghai is een prachtige stad waarvan de cultuur bijna voor uw ogen verandert. De stad heeft zichzelf hervormd sinds de marktbeperkingen zijn opgeheven en biedt een nieuwe en inspirerende sfeer.

De Bund (Zhongshan Road) is vrijwel ongewijzigd gebleven en wordt al vele, vele jaren onmiddellijk erkend als een van de beroemde monumentale waterkant van Shanghai.

Er zijn verschillende tempels en tuinen in Shanghai, waarvan sommige in het verleden onbeheerd zijn achtergelaten, waardoor de natuurkrachten ze konden terugwinnen. Deze tempels en tuinen zijn sindsdien gerestaureerd en zijn nu toeristische trekpleisters van mensen over de hele wereld.

Elke grote stad, Shanghai heeft een zeer indrukwekkende skyline. Een van de gebouwen die u gezien moet hebben, is de prachtige Oriental Pearl TV Tower. Als je de kans hebt, is het de moeite waard om een ​​van de bovenste observatieplatforms te bezoeken om een ​​prachtig uitzicht over de hele stad te krijgen.

Naar mijn mening moet Shanghai in het Chinese Nieuwjaar totaal worden vermeden; als de stad volledig stilstaat en het openbaar vervoer een complete nachtmerrie wordt. Tijdens de rest van de winter zijn er minder toeristen en betere deals in de hotels.

De zomer is duidelijk het hoogseizoen en het kan er heet en vochtig worden. September tot november is een goede tijd om te bezoeken, want er zijn veel festivals en beurzen die van groot belang zijn om te zien.

  1. Peking is de hoofdstad van China. De stad heeft fantastische historische bezienswaardigheden die worden omarmd in een prachtige omgeving. De Verboden Stad is de grootste en goed onderhouden oude structuur.
    Er is ook de prachtige Tempel van de Hemel, het Zomerpaleis waar de keizer zou ontsnappen aan de rest van de wereld. Een aangename verrassing was een prachtige boot volledig gemaakt van marmer waarop de keizer zich uitliet in de prachtige omgeving.
    Een andere grote attractie zijn de Ming-graven en natuurlijk de Badling-muur (Grote Muur) die de moeite waard is om te beklimmen om de prachtige uitzichten te zien.
  2. Deze oude stad Xian, is omgeven door de stadsmuur in dit gebied zijn er 4 hoofdattracties. Er is de Grote Islamitische Moskee, de Klokkentoren, de Trommeltoren en het Provinciaal Museum.

Goose Pagoda, een fantastisch voorbeeld van verbluffende architectuur en een absolute must-see.
De tempels in Xian zijn boeddhistische en taoïstische tempels.
Als je meer een landschappelijke liefhebber bent, dan is de Huashan-berg de plek voor jou. Het is een van de 4 bergen in China.

Natuurlijk kun je niet naar China gaan zonder de Terracotta Warriors and Horses te bezoeken. De pure omvang van de 3 afzonderlijke kijkputten is het bekijken waard.

  1. Guilin was een persoonlijke favoriet voor mij, vanaf het moment dat ik het vliegveld verliet, was het avond en werd alles glorieus verlicht met kleurrijke neonlichten.
    Alle traditionele Chinese landschapsschilderijen die ik heb gezien, moeten zijn geïnspireerd door deze idyllische plek. Mijn blijvende herinneringen zijn de verbluffend mooie grotten die allemaal geheimen hebben en die de gids maar al te graag met me wilde delen. Het enige meer verbluffende dan dit alles was om het van bovenaf te kunnen zien met een kabelbaan.

5 Hongkong. Aberdeen is een van de belangrijkste attracties van Hong Kong Island. Het is interessant om de jonken te zien waarin mensen leven en om in het helderblauwe water te vissen.

Ocean Park is als een upgrade van veel Sealife-centra. Er is genoeg te zien en te doen voor het hele gezin, waaronder Atoll Reef, optredende dieren, een achtbaan, enz.

Stanley is meer een plek voor de vrouw met zijn bruisende winkels en markten, een perfecte plek voor de shopaholic.
Verreweg het beste strand van Hong Kong is Repulse Bay, maar wees gewaarschuwd dat het in het weekend behoorlijk hectisch kan worden.