in

Vakantie in Barbados

Vakantie in Barbados

‘NIET ALLEEN VISSEN EN NIET ALLEEN VOOR DE RIJKEN’
Denk aan luxe Caribische vakantie en Barbados komt zeker voor de geest. Tot voor kort, toen je vliegtuig landde op Grantley Adams International Airport, kon je dat symbool van ultieme luxe op de landingsbaan zien staan: Concorde. Tegenwoordig is ze verstopt in een hangar, maar nog steeds een bewijs van het feit dat British Airways vond dat Barbados de enige andere plaats ter wereld was – afgezien van New York – waar de Concorde twee keer per week naar het eiland zou vliegen.
Als de ultieme, eersteklas vakantiebestemming bij warm weer voor toeristen over de hele wereld, heeft Barbados een terugkerende klantenkring van meer dan 40 procent. Concorde mag dan al lang voorbij zijn, Barbados heeft zijn status als het luxe Caribische eiland versterkt en het verbetert voortdurend zijn voorzieningen voor zijn bezoekers. In termen van toeristen maken de Britten ongeveer 42% (of ongeveer 220.000 toeristen) per jaar uit, en is het een wonder dat de Britten van Barbados houden? Als je het fantastische weer even vergeet en de azuurblauwe oceaan en de vreemde tropische plant opzij zet … zou je kunnen denken dat je door Surrey of de Cotswolds reed, met mannen in volle krekelwit die op dorpsgreens speelden, mooie parochiekerken en rode telefooncellen en brievenbussen verspreid over het platteland van Barbados. Voor velen is dit de aantrekkingskracht van het eiland: een schilderachtige, ouderwetse Engelsheid waardoor het bijna een thuis ver van huis lijkt.
Geen enkele gids voor Barbados is compleet zonder een vermelding van cricket. Door de jaren heen heeft Barbados een aantal van ‘s werelds beste cricketspelers geleverd, zoals Sir Garry Sobers, Everton Weekes, Charlie Griffith, Clyde Walcott, Mitchell Hewitt en Wes Hall om er maar een paar te noemen. De cricketspelers van het eiland verlieten het eiland om zich bij internationale teams aan te sluiten en in sommige gevallen om ze aan te voeren. Met de International Cricket World Cup in 2007 herbouwt het eiland momenteel zijn beste cricketveld, de Kensington Oval.

IS BARBADOS ALLEEN VOOR DE JET SET?

Zoals overal ter wereld, als u ervoor kiest om in de beste accommodaties te verblijven en in de beste restaurants te eten, zult u het prijzig vinden. Barbados heeft echter een enorme verscheidenheid aan plekken om te verblijven en te eten en voor elk budget en voor elke smaak. Het eiland heeft een aantal eersteklas hotels, voornamelijk aan de westkust van het eiland, waar u een 38 kilometer lange lint van fijne zandstranden en de kalme Caribische zee vindt. De zuidkust is meer geschikt voor gezinnen met kinderen en biedt meer betaalbare accommodatie, restaurants, bars en clubs. Het zuiden van het eiland is ongetwijfeld het beste voor het nachtleven.

HOE VER IS BARBADOS VANUIT HET VK?

Slechts 8,5 uur goedkope vlucht naar Barbados vanuit het VK – niet verder dan Florida. Het tijdsverschil is hetzelfde als in de VS. Veel luchtvaartmaatschappijen bieden dagelijks goedkope vluchten naar Barbados aan vanuit Gatwick of Manchester met regionale verbindingen.

WAT IS ER TE DOEN IN BARBADOS?

Als je genoeg hebt gehad van zonnebaden en nippen van koele cocktails aan de rand van de warme wateren van de Caraïben … dan kun je een onderzeese tocht maken, wandelen, paardrijden, quadrijden, mountainbiken, golfen , of zeil in een boot met glazen bodem of bezoek Barbados Wildlife Reserve, Harrison’s Cave of maak een eilandsafari of ga zelfs zwemmen met de schildpadden! Voor degenen die besluiten te winkelen, onthoud dat Barbados een belastingvrij eiland is en dat u waarschijnlijk een aantal zeer goede merkkoopjes zult krijgen! Zowel kinderen als volwassenen zullen genieten van de Atlantis-onderzeeër die tot 55 voet duikt, waar passagiers een spectaculair koraalrif en een overvloed aan zeeleven kunnen zien. Vervolgens daalt het af naar een diepte van 35-150 voet om een ​​gezonken scheepswrak te bekijken. Deze fascinerende onderwaterreis wordt vakkundig verteld door de co-piloot.

WAAR TE ETEN IN BARBADOS?

Voor een meer formele aangelegenheid gaat u naar L’Acajou in het luxe Sandy Lane Hotel dat uitkijkt over het strand en de zee en een mix van fijne Franse en Caribische haute cuisine serveert. Of probeer een aantal typische Caribische gerechten bij The Cliff, dat is uitgeroepen tot een van de 50 beste restaurants ter wereld en een regelmatig trefpunt voor beroemdheden is. Voor vers gevangen vis, alligator of struisvogel, probeer The Restaurant at Southsea dat voorkomt in de Hot Tables List van Conde Nast Traveller. Zen is een van de beste Japans / Thaise restaurants in Barbados en is te vinden in The Crane Hotel aan de zuidkust.