in

Wat heeft Lanzarote u te bieden tijdens uw volgende vakantie?

Wat heeft Lanzarote u te bieden tijdens uw volgende vakantie?

Het korte antwoord is “Het kan je van alles en nog wat bieden”, maar je wilt toch zeker meer weten?

Waar is Lanzarote? – Het is gelegen aan de oostkant van de Canarische Eilanden en is slechts 21 mijl breed en 40 mijl lang, dus u kunt naar elk deel van het eiland reizen en de hele dag doorbrengen zonder u zorgen te hoeven maken over lange reizen naar en van excursies en een van de meest aantrekkelijke aspecten is het klimaat, omdat het het hele jaar door warme temperaturen en schaarse regens biedt, waardoor het een geweldige plek wordt voor diegenen die tijd op het strand willen doorbrengen en van zoveel mogelijk buitenactiviteiten willen genieten.
Of je nu van land-, zee- of luchtsporten houdt, er is hier van alles genoeg:
Fietsen, karten, golfen, paardrijden, jeepsafari, quadsafari, Rancho Texas en het tropische park
Boottochten, Catamaran, Vissen, Onderzeeër of misschien wilt u gewoon naar een aquapark gaan
Vliegreizen, handzweefvliegen en parasailen
Hou je meer van de meer culturele aspecten van een locatie, dan moet je naar de ‘hemel’ komen. Deze kant van Lanzarote wordt het best samengevat door de enkele vermelding van de naam van één man – Cesar Manrique, een man wiens invloed overal op het eiland te zien is op plaatsen als Castillo de San Jose, Ceuva de los Verdes, Fundacion Manrique, Jameous Del Aqua, Jardin De Cactus, Mirador Del Rio, Museo Campesino en de fantastische Timanfaya (“Vuurberg”) en in toekomstige artikelen zal ik over elk van deze artikelen schrijven.
Lanzarote is de enige plek ter wereld waar je je lunch nuttigt in een cafetaria dat bovenop een actieve vulkaan is gebouwd, waar de hitte om je eten te koken afkomstig is van de vulkaan zelf?

  • Zie mijn artikel 21 over Timafaya
    en waar anders kun je diep in een grot in de middle of nowhere gaan en een enorm amfitheater vinden dat wordt gebruikt voor liveconcerten, een plek die twee avonden per week als nachtclub fungeert?
  • Zie mijn artikel 22 over de noordelijke attracties
    Als je een geweldig strand wilt, dan heeft Lanzarote er weer een die te vergelijken is met de allerbeste.