in

Zes goede redenen om met het gezin op vakantie te gaan

Zes goede redenen om met het gezin op vakantie te gaan
Image by Erika Varga from Pixabay

Zes goede redenen om met het gezin op vakantie te gaan

Toen ik jong was, bestonden de gezinsvakanties met mijn ouders uit het rijden van een week van de ene plaats naar de andere in een hete, verstikkende auto. Mijn ouders hadden de gave om de heetste week van de zomer te kiezen om dat te doen. Ondanks dat hadden we nog steeds plezier, slaagden we erin om interessante sites te vinden om te verkennen en dat zijn de herinneringen die ik nog steeds heb.
Ik ontdekte het plezier van reizen naar verreikende bestemmingen tegen de tijd dat ik 18 werd. Op het vliegtuig springen en naar Brazilië, Europa of door het Caribisch gebied varen, is een levenslange passie geworden waar mijn hele gezin nu van geniet. me.
Gezinsvakanties zijn in de loop der jaren geëvolueerd. Er zijn nog nooit zo veel keuzes, meer variatie en meer opties beschikbaar voor gezinsvakanties als nu. Vooral sinds 9/11 heeft de focus op familie en gemeenschap een sterke rol gespeeld in onze samenleving. De reisindustrie heeft het opgemerkt en heeft zich ingesteld op gezinnen. Van all-inclusive vakantiepakketten en cruises, die zijn uitgerust met kinderclubs en speciale activiteiten: tot resorts die een oppas voorzien voor uw verblijf, het is nooit een betere tijd geweest voor gezinnen om te reizen.
Nog steeds niet zeker? Hier zijn slechts enkele van de voordelen van een gezinsvakantie:

  1. Het gezin dat samen speelt, blijft bij elkaar …..

Het is tijd om er even helemaal tussenuit te zijn. Weg van het werk, de telefoontjes, de activiteiten van het kind, de dagelijkse takenlijst. Dit is een geweldige kans om als gezin tijd door te brengen en elkaar te leren kennen. Ga wandelen, bouw een zandkasteel, verken een museum. Er is meer tijd om te praten en samen tijd door te brengen zonder de dagelijkse afleiding.

  1. Leer uw kinderen goed …

Reizen is een uitstekend leermiddel voor kinderen. Ze kunnen de kans krijgen om uit de eerste hand dingen te leren die ze op school hebben geleerd, waarover ze hebben gelezen of die ze op tv hebben gezien. Elke bestemming kan deze leerervaring bieden, of het nu een paar uur rijden van huis is of in Europa. Gezinsvakanties leren kinderen over verschillende culturen, eten, geschiedenis, aardrijkskunde, klimaat, milieu en nog veel meer. Het beste is dat het veel leuker voor ze is dan het door huiswerk te leren!

  1. Nieuwe ervaringen die ze nooit zullen vergeten …..

Gezinsvakanties bieden een geheel nieuwe plek voor ervaringen die uw kinderen anders nooit zouden hebben gehad. We hebben afgelopen winter een familiecruise gemaakt en het was de eerste cruise van mijn 9-jarige zoon. We vertelden hem alles over het schip en lieten hem foto’s zien, maar ik denk niet dat hij helemaal kon begrijpen hoe het echt zou worden. We landden in Fort Lauderdale en terwijl we naar de haven reden, konden we ons schip in de verte zien. Hij was opgewonden maar nog steeds erg nonchalant. Toen we eenmaal bij de haven aankwamen en naast het schip stopten, keek hij omhoog en omhoog naar het enorme schip, zijn mond viel open en hij hapte van verbazing. Die reactie was de prijs van de hele reis waard en ik weet dat onze familie het zich altijd zal herinneren.

  1. Het leven is een avontuur, vooral op vakantie …

Zelfs als je niet bijzonder moedig bent, zijn er nog steeds veel manieren om de avonturen te beleven die overal op onze planeet te vinden zijn. Het kan zo simpel zijn als naar de dierentuin op je bestemming gaan en de dieren zien die lokaal zijn in die habitat of een jungletocht maken door de Amazone. Er is zoveel te zien en te doen, kies de avonturen die uw gezin aanspreken en doe ze samen.

  1. Jullie kinderen zullen niet voor altijd kinderen zijn …

Lijkt het niet alsof gisteren de tiener die net je auto heeft geleend in luiers en kinderopvang lag? De meeste ouders zijn het erover eens dat de tijd snel voorbij lijkt te vliegen en dat die baby’s volwassen zijn voordat je het weet. Er zal een tijd komen dat uw kinderen een eigen leven zullen leiden en hoe verdrietig het ook mag lijken, tijd doorbrengen met mama en papa zal nergens bovenaan hun lijstje staan. Neem de tijd voor een familievakantie terwijl ze uw gezelschap nog willen.

  1. Tijd om achterover te leunen en te ontspannen ……

Dit deel is belangrijk. Een van de belangrijkste redenen om op vakantie te gaan, is om uit te rusten en op te laden. Het is belangrijk voor iedereen, dus overdrijf het niet. Probeer een actieve dag in te plannen, gevolgd door een meer ontspannende dag. Het is moeilijk te doen op sommige bestemmingen waar zoveel te zien en te doen is, zoals Disney World, maar geloof me. De kinderen zullen minder moe en chagrijnig zijn en het geeft je een reden om weer terug te komen naar de bestemming!
Ik weet dat dit allemaal zo goed klinkt, dat je daardoor die reis wilt boeken die je hebt uitgesteld, nietwaar? Welnu, ik zal hier een dosis realiteit toevoegen en een paar negatieven opnemen. Reizen heeft een aantal natuurlijke stress. Vliegtuigen lopen vertraging op, kinderen worden chagrijnig, gezinnen kunnen te veel van het goede hebben en elkaar op de zenuwen werken. De lijst kan lang duren, maar laat u niet ontmoedigen, de voordelen zijn te talrijk om te negeren.


Dus of u er nu voor kiest om de kinderen in de auto te vervoeren of naar meer exotische bestemmingen te vliegen, de voordelen zijn hetzelfde. Wat herinneringen betreft, hebben we de neiging om de goede dingen te onthouden; de tijd die we samen doorbrachten als gezin, de nieuwe dingen die werden ontdekt, de nieuwe vrienden die we maakten, de plaatsen die we zagen. Dit is wat uw kinderen zich zullen herinneren en het feit dat u erbij was om ervan te genieten.